Tacka ja eller nej

Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på Mina sidor där du också tackar nej till de utbildnings- eller reservplatser du inte är intresserad av.

Gå in på Mina sidor och svara

I mejlet vi skickar ut ser du när sista svarsdag är. Missa inte den om du vill behålla din plats.

Antagningen skickar alltid ett bekräftelsemejl när någon har skickat in sitt svar eller ändrat i svaret. Om det inte kommer ett mejl betyder det att svaret inte har registrerats.

Hjälp att summera poängen

Systemet ser till att du inte tackar ja till för många poäng/utbildningar. När du svarat skickar vi ett bekräftelsemejl till din e-postadress.

Om du vill ändra ditt svar

Du kan ändra ditt svar till och med sista svarsdag. 

Se sista svarsdag på Viktiga datum

Återbud

Om du har blivit antagen och inte vill ha din plats, ska du tacka nej till platsen direkt i svarsläget. Du kan inte lämna svarssidan utan att ha tackat antingen ja eller nej till en plats.

Om du vill lämna återbud efter sista svarsdag ska du göra det på Antagning.se. Logga in och gå till 'Anmälan'.

Återbud efter registrering

Om du har registrerat dig men ångrar dig och inte längre vill gå utbildningen ska du kontakta universitetet eller högskolan direkt och lämna återbud.

Svara med svarskort

Du som har gjort en pappersanmälan och fått ett svarskort att skicka in, måste själv hålla reda på hur många poäng du tackar ja till. Har du kryssat i för många poäng stryks utbildningsalternativen nerifrån och upp.

Mer på sidan Så många poäng kan du tacka ja till

Har du konto med personnummer?

Om du har konto med personnummer så måste du bekräfta din identitet med hjälp av engångskoden som vi har skickat till din folkbokföringsadress. När du har gjort det kan du svara på antagningsbeskedet.

Läs om engångskoden

Senast uppdaterad: 06 november 2023