Aktiveringskod

För att vi ska veta att "du är du" måste du bekräfta din identitet med den aktiveringskod som vi skickar till din folkbokföringsadress.

Du måste ha använt aktiveringskoden för att kunna svara

Genom att skriva in den fyrsiffriga aktiveringskoden får du tillgång till alla tjänster kring din anmälan och kan:

  • ändra uppgifter i din profil
  • se vilka betyg och andra meriter vi registrerat
  • läsa meddelanden
  • svara på erbjudandet i antagningsbeskedet 
  • söka kurser inom program.

Du behöver ingen aktiveringskod för att anmäla dig.

Har du ett eduID?

Om du har ett eduID behöver du varken skapa ett konto eller använda en aktiveringskod. Klicka på eduID när du ska logga in på Mina sidor. Har du inte redan ett eduID så kan du läsa mer om eduID och skapa ett eduID-konto.

Aktiveringskoden är en säkerhetsåtgärd

Aktiveringskoden är en säkerhetsåtgärd för att undvika att någon som kan ditt personnummer går in och skapar ett konto i ditt namn och får tillgång till dina uppgifter.

Vi skickar aktiveringskoden med post

Några dagar efter att du skapat ditt konto, skickar vi aktiveringskoden till din folkbokföringsadress för att du ska kunna bekräfta att du är den som skapat kontot med det aktuella personnumret.

Bor du inte på den adress där du är skriven, måste du själv se till att du får posten eftersänd, eller be någon bevaka din post så du kan få din kod och använda den. Koden är giltig i sex månader från det att du beställer den.

Bara du som är folkbokförd i Sverige kan få en aktiveringskod

Du som har svenskt personnummer men inte är skriven (= folkbokförd) i Sverige måste kontakta Antagningsservice via mejl för att kunna svara på webben. Gå till sidan Antagningsservice och klicka på "Kontakta Antagningsservice" så hittar du vårt mejlformulär.

Ge oss lite tid

Eftersom postgången kan ta upp till en vecka, behöver vi lite tid för att skicka ut aktiveringskoden. Beställ ingen ny aktiveringskod innan du väntat mer än en vecka.

Aktiveringskoden är en engångskod

När du använt den koden här på Antagning.se, behöver du den inte mer. Logga bara in som vanligt i fortsättningen.

Skulle du ha tappat bort aktiveringskoden, kan du beställa en ny via länken i rutan "Bekräfta din identitet" som kommer upp när du loggat in. 

Tänk på att beställa en ny aktiveringskod i god tid. Vi kan behöva upp till en vecka för att ta emot din beställning och skicka ut koden.

Senast uppdaterad: 18 september 2020