För dig som går sista året på din utbildning

Även om du inte har tagit din examen än, har du möjlighet att bli antagen till ett magisterprogram, om du studerar på sista året av en utbildning som leder till en utländsk kandidatexamen.

När du söker till ett magisterprogram ska du skicka in ett officiellt betygsutdrag (transcript) över dina hittills avklarade terminer och kurser. Du måste även skicka in ett officiellt intyg från ditt universitet, där ditt universitet intygar att du är en aktiv student på sista året av din utbildning.

Intyg från ditt nuvarande universitet

Ett officiellt dokument som talar om att du för närvarande är inskriven och deltar i sista året av din utbildning ska bifogas till din ansökan. Originaldokumentet ska vara officiellt utfärdat av en representant för studentexpeditionen, examensavdelningen eller motsvarande som utfärdar officiella studieintyg vid universitetet. Certifiering av annan personal, såsom lärare eller andra universitetsanställda accepteras inte.

Använd vår blankett

Universitets- och högskolerådet har skapat en blankett som ditt nuvarande universitet eller högskola kan använda när de ska intyga att du studerar sista året. Följ instruktionerna i blanketten här under:

Statement of enrollment status for students in their final year (PDF)

Väntar du på examensbevis?

Har du avslutat dina studier men inte fått ditt examensbevis än? I så fall måste du ladda upp ett officiellt intyg från ditt universitet där det står att du har avslutat din utbildning och kommer att få ett examensbevis.

Studenter med villkorad antagning

Om du blir villkorligt antagen med hjälp av ovanstående dokumentation, kan du behöva visa ditt examensbevis och slutgiltiga betygsutdrag (transcript) när du registrerar dig på universitetet i början av terminen. Vi rekommenderar att du laddar upp dokumenten på ditt konto på Antagning.se, så snart du har fått dem från ditt universitet, så att de kan registreras i antagningssystemet.

Senast uppdaterad: 06 februari 2024