Antagning.se eller Universityadmissions.se

Du kan skapa en profil och göra en anmälan på Antagning.se eller Universityadmissions.se. Det finns vissa skillnader mellan webbplatserna.

Skillnaderna mellan webbplatserna är viktiga att känna till innan du söker till utbildningar på magister- och masternivå.

Du behöver bara en profil

Om du skapar en profil på Antagning.se kan du sedan logga in på samma konto på Universityadmissions.se, och tvärtom. Du ska inte skapa två konton. 

Utbildningsutbud

Antagning.se och Universityadmissions.se har olika utbud av kurser och program:

  • Universityadmissions.se har hela utbudet av kurser och program med engelska som undervisningsspråk.

  • Universityadmissions.se har inga utbildningar med svenska som undervisningsspråk.

  • Antagning.se har hela utbudet av kurser och program med svenska som undervisningsspråk.

  • På Antagning.se hittar du vissa utbildningar som ges på engelska. 

Om du vill se hela utbudet av utbildningar som ges på engelska, välj Universityadmissions.se och antagningsomgången med sista anmälningsdag 15 januari. För utbildningar som ges på svenska ska du söka på Antagning.se.

First och second round

Hela utbudet av utbildningar med engelska som undervisningsspråk – de internationella utbildningarna – finns tillgängliga att söka i det som kallas för First round. First round är alltid tidigare än Second round eftersom många utländska sökande behöver tid för att ordna uppehållstillstånd. 

Universitet och högskolor kan välja att lägga upp internationella utbildningar som ges på engelska i Second round, men det finns ingen garanti för att de gör det.

Alla utbildningar med svenska som undervisningsspråk erbjuds i Second round. Second rounds viktiga datum visar de vanliga svenska antagningsomgångarna. 

Se dina meriter på Antagning.se

De flesta internationella sökande har inte meriter som kan visas på deras konto. Därför finns det ingen meritflik när du loggar in på Universityadmissions.se.

Om du vill titta på dina meriter ska du logga in på Antagning.se. De finns hela tiden i antagningssystemet, men visas bara på Antagning.se. Högskolorna och universiteten kan också alltid se dina meriter.

Information

Universityadmissions.se har väldigt utförlig information om utländska studier och vad som krävs. Du som har utländska betyg ska läsa informationen om behörighet och hur du ska skicka in dina dokument på Universityadmissions.se.

Språk

Om du skapar ditt konto på Antagning.se kommer all information (till exempel mejl och meddelanden) som du får från antagningen att vara på svenska medan informationen är på engelska om du skapar ett konto på Universityadmissions.se. Det går att ändra språk under fliken "Profil".

Senast uppdaterad: 06 november 2023