Frågor och kontakt
Här finns svar på de vanligaste frågorna vi får till Antagningsservice. Du kan också höra av dig direkt till oss.

Aktuellt

Ändrade skalor för vissa utländska betyg

2016 berättade vi att UHR hade fattat ett beslut om att ändra omräkningen av betyg från ett trettiotal olika länder (inklusive IB och EB). Det innebar att man kunde få ett nytt meritvärde. Nu har ett nytt beslut kommit, som innebär att UHR har ändrat omräkningen för länderna igen. Den här gången ingår även Syrien. De nya reglerna börjar gälla i sommar.

Färre sökalternativ från och med i höst

När anmälan till vårterminen 2019 öppnar kommer vi att ha minskat antalet sökalternativ. När du gör en anmälan till vårterminen kommer du bara att kunna välja 12 utbildningar i stället för som tidigare 20. Detsamma gäller för höstterminen. Sommarkurserna går från 20 möjliga sökalternativ till 6.

Saknar du grundläggande behörighet?

Du som har avgångsbetyg eller slutbetyg och inte uppfyller kraven för grundläggande behörighet har fått extra tid innan kraven skärps.

Lämna återbud

Om du har blivit antagen, eller reservplacerad, på ett program eller en kurs men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud. På så sätt kan en annan sökande få den platsen.

Sent ute?

Om du inte har anmält dig i tid kan du göra en sen anmälan till de program, kurser och kurser inom program som har en välj-knapp.  

Kan du inte se alla dina betyg och poäng?

Har du problem med att du inte ser alla dina betyg och poäng under fliken Mina meriter, när du är inloggad på Mina sidor? 

Räknehjälp för dig med svenska betyg

Det finns en räknehjälp för dig som vill räkna ut ditt jämförelsetal. Räknehjälpen räknar fram jämförelsetalet, och sedan lägger du själv till eventuella meritpoäng för att få fram ditt meritvärde. Jämförelsetal + meritpoäng = meritvärdet.