Cookies ger tillgång till många funktioner. Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies på denna webbplats.

Just nu kan du inte logga in. Du kan inte heller söka kurser eller program i Utbildningar. Gå till "Så funkar det" om du vill läsa om antagning och anmälan till universitet och högskolor.

Viktiga datum

Före och under antagningsperioden behöver du hålla reda på några datum. Här ser du vilka datum som gäller för olika terminer.

Behörighet

Hur var det nu med jämförelsetal, snittbetyg och meritvärde? Här kan du läsa mer om hur dina betyg från bland annat gymnasiet, komvux och IB funkar när du ska söka en högskoleutbildning.

Anmäl dig så här

Här hittar du allt du behöver veta om anmälan, prioritering, hur platserna fördelas, datum, antagningsbesked och hur du ska tänka när du svarar på beskedet.

De vanligaste frågorna just nu!

Ja, du kan både stryka och lägga till utbildningar, men de utbildningar som du lägger till behandlas då som sena alternativ. Läs mer under Sent ute? De utbildningar du har anmält dig till i tid påverkas inte

Eftersom utbildningarna tillhör olika antagningsomgångar påverkar de inte varandra. Du kan alltså bli antagen till båda utbildningarna.

Vi har inte möjlighet att visa alla typer av meriter på Mina sidor. Vi kan till exempel inte visa utländska akademiska betyg, sjuksköterskelegitimation eller arbetslivserfarenhet som inte krävs för behörighet eller påverkar meritvärdet.

Eftersom olika utbildningar har olika förkunskapskrav, kan också ditt meritvärde variera. Vilka kurser som krävs särskilt till en utbildning och vilket betyg du har påverkar bland annat. Dessutom kan meritpoängen påverka.

Logga in på Mina sidor för att ladda upp dina betyg.

Om du inte har möjlighet att ladda upp dina papper kan du i stället skicka dem till:

PostNord Strålfors AB
Att: Antagningsservice
R 312
190 81 Rosersberg

Vi vill ha dina handlingar senast sista kompletteringsdag för att vi ska hinna lägga in uppgifterna.

Se Viktiga datum.

Om det står att du är obehörig betyder det att vi ännu inte har fått betyg från dig som visar att du har rätt förkunskaper för den utbildningen. Om du laddar upp eller skickar in ett betyg som vi får senast sista kompletteringsdag kommer vi att göra en ny bedömning för att kontrollera om du har de förkunskaper som krävs.

Vi hämtar bara uppgifter om betyg, högskoleprov och högskolepoäng när du gör en anmälan till en utbildning här på Antagning.se. Har du inte gjort någon anmälan kan du inte se dina senaste resultat under Mina meriter. Efter att du gjort din anmälan kan det ta några dagar innan meriterna syns.

Klicka på Viktiga datum för att se när du kan anmäla dig.